fallback

Сингапур влезе в „белия“ данъчен списък на ОИСР

С подписването на споразумение за избягване на двойното данъчно облагане градът-държава излезе от "сивия списък" на организацията

14:00 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Сингапур подписа споразумение с Франция за споделяне на данъчна информация, с което направи последната стъпка за съгласуване на политиката си с изискванията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), предаде АФП.

С подписването на документа градът-държава излиза от „сивия списък“ на страните, които не прилагат изцяло стандартите на ОИСР, и влиза в т.нар. „бял списък“.

Споразумението за избягване на двойното данъчно облагане, подписано от от двете страни, е част от международните усилия за борба със съществуването на данъчни убежища.

Това е 12-то такова споразумение, което Сингапур подписва. Това е и минималният брой споразумени, според изискванията на ОИСР, които една страна трябва да подпише, за да влезе в „белия списък“.

Властите на Сингапур, които отхвърлят обвиненията, че страната им е използвана като данъчно убежище, са заявили, че ще подпишат още такива споразумения с други държави.

Наскоро ОИСР извади от "сивия списък" и Монако.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още