fallback

Петролът се търгува за 77 долара след силния спад вчера

От началото на тази година цената на петрола се е повишила със 72%

09:13 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола остава почти без промяна по време на днешната азиатска търговия, близо до най-ниското си ниво за последния месец. Вчера котирровките се понижиха с повече от 3% след новината, че петролните резерви на САЩ са нараснали два пъти повече от очакваното през изминалата седмица, което е знак за занижено търсене на суровината.

Данните на Министерството на енергетиката на САЩ показаха, че запасите от суров петрол на страната са нараснали с 1,8 млн. барела до края на миналата седмица, което надмина очакваното увеличение от 800 хил. барела. Рафинериите в страната са работили на 79,9%от своя производствен капацитет, най-ниското ниво за последната година.

Декемврийските петролни фючърси поевтиняват с 1 цент, или 0,01%, до 76,93 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия на Нюйоркската международна петролна борса. Американският лек суров петрол приключи вчерашната редовна сесия с понижение на цената от 2,34 долара до 76,94 долара за барел, предаде Bloomberg.

От началото на тази година цената на петрола се е повишила със 72%, но от началото на тази седмица тя се е понижила с 0,7 на сто.

Петролът сорт брент с доставка през декември поскъпва със 7 цента, или 0,1%, до 76,10 долара за барел по време на електронната търговия на международната петролна борса в Лондон. Петролните фючърси приключиха вчерашната сесия с понижение на цената от 1,93 долара, или 2,5%, до 76,03 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:02 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още