fallback

Гордън Браун обеща да намали „вноса“ на лекари във Великобритания

Премиерът е заявил, че ще затегне точковата система, по която се дават разрешения на чужденци за работа в страната

16:36 | 12.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британският премиер Гордън Браун обеща да намали имиграцията в страната, заявявайки, че ще се опита да предотврати идването на лекари и други квалифицирани кадри, които да заемат местата на местните специалисти, предаде АФП.

В страната имаше недостиг на лекари и медицински сестри, когато лйебъристката партия на Браун дойде на власт през 1997 г., и в последните години хиляди специалисти в сектора бяха наети от чужбина.

Сега обаче, по думите на премиера, страната има огромен капацитет за обучение на ново поколение медицински работници.

Браун е заявил, че ще затегне точковата система, по която се дават разрешения на чужденци за работа в страната.

„Една от причините за намаляване на имиграцията е затягането на новата точкова система, което ще продължи през следващите няколко месеца“, е казал Гордън Браун в интервю за Daily Mail.

Той е добавил, че имиграцията била източник на „икономическа, социална и културна сила за Великобритания“, подчертавайки обаче, че разбира опасенията относно ефекта от растящото население върху заетостта, заплатите и разходите на домакинствата.

„Хората искат да са сигурни, че системата е твърда и справедлива, че новодошлите в страната ще приемат своите отговорности“, посочва британският премиер, изброявайки сред задълженията подчинението на закона, говоренето на английски, приноса към икономиката.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:46 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още