fallback

Печалбата на Wal-Mart се увеличи леко до 3,25 млрд. долара

Най-голямата верига за търговия на дребно в света отново повиши своите прогнозни финансови резултати за цялата година

15:30 | 12.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на най-голямата верига за търговия на дребно в света Wal-Mart се увеличи с 3,2% на годишна база през третото фискално тримесечие и надмина пазарните очаквания въпреки спада в продажбите на магазините в САЩ, отворени от поне една година.

В рамките на тримесечието, приключило на 31 октомври, Wal-Mart реализира печалба от 3,25 млрд. долара, или 84 цента на акция. За сравнение положителният финансов резултат за същия период на миналата година е бил 3,14 млрд. долара, или 80 цента на акция.

Нетните продажби се увеличават с 1,1% на годишна база до 98,67 млрд. долара, но, ако се изключи влиянието на валутните курсове, продажбите са се увеличили с 3,8%. Пазарните анализатори очакваха продажби от 99,88 млрд. долара, предаде Wall Street Journal.

Продажбите на магазините на Wal-Mart в САЩ, отворени от поне една година, намаляват с 0,4% в сравнение със същия период на 2008 г. Международните продажби на веригата се увеличават с 1,6% на годишна база, но печалбата намалява с 5,3%.

Според главния изпълнителен директор на Wal-Mart Майк Дюк нарастването на положителния финансов резултат през третото тримесечие се дължи на подобрената производителност, доброто управление на складовите запаси и ценовата политика.

Ръководството на компанията отново повиши своите прогнозни финансови резултати за цялата фискална година и вече очаква печалба на акция в интервала от 3,57 до 3,61 долара в сравнение с прогнозираната през август печалба на акция от 3,50 до 3,60 долара.

За текущото фискално тримесечие Wal-Mart очаква печалба на акция от 1,08-1,23 долара. Wal-Mart се справя по-добре от своите конкуренти от началото на кризата, защото ниските цени в нейните магазини привлякоха много потребители на фона на растящата безработица.

Книжата на компанията, която от 1997 г. участва в Dow Jones IA, поевтиняха с 0,4% до 52,71 долара в часовете на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса. От началото на годината пазарната капитализация на Wal-Mart се е понижила с 5,5% до 204,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:51 | 22.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още