fallback

Deutsche Boerse ще купи дела на Dow Jones в Stoxx

Сделката ще бъде на стойност 206,1 млрд. евро

12:22 | 12.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немският борсов оператор Deutsche Boerse и швейцарският му партньор SIX Group ще платят 206,1 млн. евро в брой, за да изкупят дела на Dow Jones & Company и да станат единствени собственици за компанията за разработване и доставка на индекси Stoxx Ltd.

Сделката включва сумата от 132,1 милиона евро за дела на Dow Jones & Company в Stoxx Ltd, който е приблизително една трета от целия капитал на доставчика на индекси, и 74 млн. евро за правата върху интелектуалната собственост, регистрирана на Stoxx Ltd.

Dow Jones & Company, която е част от корпорацията News Corp на Рупърт Мърдок, може да получи още 29 млн. евро срещу своя дял до средата на 2011 г., в случай че резултатите от сделката са задоволителни за другите две страни, заявиха от Deutsche Boerse.

Deutsche Boerse, SIX Group и Dow Jones & Company държат по една трета от капитала на базираната в Швейцария Stoxx Ltd. След продажбата Deutsche Boerse ще притежава 50% от капитала на доставчика на индекси, плюс една акция, предаде Ройтерс.

Сделката ще се финализира през първото тримесечие на 2010 г.   SIX Group и Deutsche Boerse AG възнамеряват да създадат нова компания, която да извършва изчисленията на индексите на Stoxx Ltd, в която SIX Group ще притежава 50%, плюс една акция.

Към момента Deutsche Boerse управлява фондовата борса във Франкфурт, платформата за търговия с деривативни инструменти Eurex, а електронната й платформата Xetra се използва от няколко пазара на ценни книжа, сред които и Българската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:10 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още