fallback

Предпазливо начало на сесията на Wall Street*

Основните борсови индекси се повишават леко, след като стана ясно, че цените на имотите в САЩ се увеличават за второ поредно тримесечие

17:39 | 10.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Основните борсови индекси в САЩ започнаха колебливо днешната сесия, след като вчера покориха нови върхове за последните 13 месеца. Причина за предпазливостта на инвеститорите даде изненадващото понижение на индекса на потребителското доверие на изследователската агенция TIPP и финансовия ежедневник Investor's Business Daily през ноември.

Индексът на потребителското доверие на IBD/TIPP отстъпи до 47,9 пункта спрямо 48,7 пункта за септември и не оправда очакванията за повишение до 50,3 пункта. Това показва, че песимизмът на американските домакинства по отношение на икономическите условия се е засилил, след като безработицата в САЩ се повиши до 10,2% през октомври.

Стойността на показателя остава в песимистичната зона под 50 пункта за втори месец, което е знак за влошаване на потребителското доверие. Изследването на IBD/TIPP се провежда всеки месец сред 900 души и следи тяхната оценка за текущите и бъдещите икономически условия, както и доверието им в икономическата политика на американското правителство.

От друга страна данните на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти бяха обнадеждаващи и показаха, че цените на жилищата в САЩ се увеличават за второ поредно тримесечие. Средната цена на жилище възлиза на 177 900 долара през третото тримесечие, което е със 7 хил. долара повече в сравнение с предишните три месеца, предаде CNN.

Основните щатски индекси започнаха сесия с леки повишения, но към момента се намират на отрицателна територия*.

*Актуализирано към 18:25 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:09 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още