fallback

Най-голямата банка в Европа изненада пазарите със силен резултат

HSBC обяви „значителен ръст“ на печалбата си, акциите се изстреляха с 4,7 на сто

13:08 | 10.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британският банков гигант HSBC обяви, че резултатите за третото тримесечие показват „значително повишение на печалбата“ от основна дейност на годишна база. Това стана със съобщение до инвеститорите, в което обаче не се съдържат кой знае какви детайли за финансовото състояние на институцията.

Въпреки подобряването на оперативния резултат от банката обявяват, че тримесечната печалба ще бъде по-ниска в сравнение с третото тримесечие на миналата година. Причината за това са разходи по обезценка на активи, предава Market Watch.

Положителен момент в отчета на банката е това, че разходите за неутрализиране на загуби от лоши кредити, както и разходите за провизиране на такива, са намалели през третото тримесечие на годишна база и са достигнали най-ниското си ниво от второто тримесечие на 2008 година досега.

Финансовата институция не обяви конкретните стойности на финансовите си показатели, тъй като британската регулаторна система позволява подобно поведение. Според изискванията в страната е задължително да се предават пълни отчети два пъти годишно.

Въпреки липсата на подробен отчет обаче, пазарите приеха съобщението на HSBC доста добре и днес акциите на банката поскъпват с 4,7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:26 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още