fallback

Cadbury отново отхвърли офертата за придобиване на Kraft Foods

Kraft Foods има 28 дни, за да изготви предложение до акционерите на Cadbury и 60 дни, за да накара мнозинството да гласуват за сделката

17:20 | 09.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британският производител на шоколади Cadbury PLC отхвърли новата враждебна оферта за придобиване, дошла от Kraft Foods Inc., този път на стойност 9,8 млрд. паунда (16,3 млрд. долара). От Cadbury заявиха, че новият подход на Kraft Foods не се приближава до реалната пазарна стойност на компанията.

Kraft Foods поднови опитите си за поглъщане на Cadbury, след като крайният срок на първоначалната оферта изтече, без двете компании да стигнат до споразумение. Cadbury първоначално отхвърли предложението за придобиване на Kraft Foods за 16,7 млрд. долара, предаде CNN.

От Kraft Foods вярват в стратегическото сливане на двете дружества и смятат, че предложението им отговаря на стойността на Cadbury в дългосрочен план. Kraft Foods има 28 дни, за да изготви предложение до акционерите на Cadbury и 60 дни, за да накара мнозинството да гласуват за сделката.

Kraft Foods ще предложи на акционерите на Cadbury за всяка тяхна акция по 7,17 паунда, което е с 26% повече от цената на затваряне на 4 септември. Това е последният ден за търговия с акциите на Cadbury преди първоначалната оферта на Kraft Foods, направена на 7 септември.

По време на днешната борсова сесия акциите на Cadbury поскъпват с 0,2% до 7,5850 паунда, а тези на Kraft Foods поевтиняват с 0,7% до 26,58 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:09 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още