fallback

Продължават банковите фалити в САЩ, общият им брой за 2009 достигна 120*

Американският банков регулатор затвори общо още пет банки в страната в петък

11:32 | 07.11.09 г.

Американският банков регулатор затвори общо още пет банки в страната в петък. 

Затворена е United Commercial Bank, голяма банка от Сан Фрациско с клонове в Китай, като банковите й операции се поемат от East West Bancorp Inc, която също развива дейност и в двете страни, съобщи Ройтерс.

От East West казват, че сделката я прави втората по големина независима банка в Калифорния. Базираната в Пасадена East West има 137 клона в САЩ и 4 в Китай.

С активи на стойност 11,2 млрд. долара United Commercial Bank стана 120-ият банков фалит в САЩ досега тази година.

По-рано в петък Gateway Bank of St Louis в Мисури и Prosperan Bank в Оукдейл в Минесота станаха 118-тият и 119-тият банков фалит в САЩ тази година, след като преди това бяха затворени други две банки в страната, съобщи nasdaq.com.

От Федералната корпорация за застраховане на влоговете (FDIC) посочват, че Gateway Bank of St Louis е имала активи на стойност 27,7 млн. долара и депозити в размер на 27,9 млн. долара. Единственият офис на банката ще отвори днес като клон на Central Bank of Kansas City, Мисури, която поема активите на Gateway. Фалитът на Gateway се очаква да струва на FDIC 9,2 млн. долара.

FDIC е сключил споразумение с Alerus Financial NA от Северна Дакота да поеме всички депозити на Prosperan, на стойност 175,6 млн. долара и около 173,9 млн. от активите й, които са на обща стойност 199,5 млн. долара. Този фалит вероятно ще коства на регулатора 60,1 млн. долара.

По-рано в петък са били затворени също базираната в Джорджия United Security Bank и Home Federal Savings Bank в Детройт. Тези два фалита ще струват на FDIC общо 63,4 млн. долара. *Информацията е актуализирана към 14 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:29 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още