fallback

Робърт Прехтър: Над инвеститорите е надвиснала нова опасност

Според пазарния анализатор американската борса поставя капан за прекомерните оптимисти

17:16 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Пазарният анализатор Робърт Прехтър предупреди, че американската борса поставя нов капан на прекомерните оптимисти. Повод за това даде вчерашното повишение на основния борсов индекс Dow Jones Industrial Average над нивото от 10 000 пункта.

Според Прехтър мнозина са си казали „бързо, влакът потегля, не изпускай следващата фаза на бичия пазар”. За подобно мислене обаче е прекалено рано, смята специалистът, който е президент на Elliot Wave International, предаде AP.

“Всеки, които казва „купувай акции сега” или „купувай имоти сега”, според мен поставя хората в ситуация, в която може да се опарят много силно”, казва Прехтър, според когото Dow Jones просто поставя връх в условията на цялостния мечи пазар.

„Имахме чудесни възможности при S&P на 667 пункта – това бе наистина голяма възможност. От март досега обаче пазарът е с 60% нагоре, а няма начин от тук S&P да скочи с още 60%”, убеден е Прехтър, който през февруари обяви, че моментът е подходящ за покупки.

Като добра стратегия за поведение в настоящата ситуация Прехтър препоръчва да се държат колкото може по-големи кешови наличности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:23 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още