fallback

Петролът на път към повишение в цената от 4% за седмицата

През изминалото денонощие се наблюдаваше търговия в тесни граници, като котировките успяха да минат над $80

08:47 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола е на път да приключи седмицата с повишение от 4 на сто. Така черното злато ще компенсира по-голямата част от регистрирания през предходната седмица спад от 4,5 на сто.

Повишението в цената на суровината дойде след някои окуражителни данни, че икономиката на САЩ е застанала стабилно на пътя на възстановяването. За ръста допринесе и изненадващият спад на петролните запаси в САЩ през последната седмица, предава Bloomberg.

Вчерашната борсова сесия премина в сравнително тесни граници, като в крайна сметка лекият суров петрол звърши търговията в Ню Йорк с повишение от 78 цента до 79,62 долара за барел. През нощта котировките се повишиха с още около 40 цента и тази сутрин пробиха нивото от 80 долара за барел.

Днес се очакват данните на американското правителство за безработицата в страната през октомври. Очакванията са, че тя ще нарасне до 9,9 на сто, което може да доведе до натиск върху цената на черното злато.

Тази сутрин, на електронната платформа на лондонската борса, петролът от сорта брент се търгува по 78,58 долара за барел, което е ръст от 0,75 на сто спрямо вчера.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:38 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още