fallback

Toyota изненада пазарите със силен отчет

Компанията бележи спад на печалбата от 84%, но предварителните очаквания бяха за загуба

09:20 | 05.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Японската автомобилна компания Toyota отчете печалба от 21,8 млрд. йени за третото тримесечие на годината. Резултатът е значително по-лош от този, постигнат за миналата година, но въпреки това може да се приеме като приятна изненада.

За третото тримесечие на миналата година Toyota имаше печалба от 139,8 млрд. йени, а анализаторите очакваха за третото тримесечие на тази да бъде отчетена загуба от 24,95 млрд. йени, предава Market Watch.

През първите шест месеца на фискалната година, която започна на 1 април, Toyota е претърпяла оперативна загуба от 136,9 млрд. йени и е реализирала приходи в размер на 8,38 трлн. йени.

С обявяването на резултатите Toyota ревизира прогнозата си за финансовия резултат за цялата фискална година до март 2010. Новите очаквания са за загуба от 200 млрд. йени, което е далеч под предишните прогнози за загуба от 450 млрд. йени.

Вчера стана ясно, че Toyota ще се оттегли от шампионата на Формула 1 след края на следващата състезателна година с цел съкращаване на разходите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:05 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още