fallback

Печалбата на Societe Generale нарасна двойно през третото тримесечие

Нетната печалба на френската банка възлиза на 426 млн. евро за периода от юли до септември

18:56 | 04.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Втората по размера на своята пазарна капитализация френска банка Societe Generale SA е успяла да увеличи повече от два пъти размера на своята печалба през третото тримесечие на годината.

Значителното подобрение на условията на финансовите пазари през последните месеци е увеличило чувствително печалбата на нейното звено за корпоративно банкиране и за управление на активи.

Нетната печалба на Societe Generale се повишава до 426 млн. евро за периода от юли до септември в сравнение с положителен финансов резултат от 183 млн. евро за същото тримесечие на 2008 г.

Пазарните анализатори очакваха френската банка да отчете по-голяма нетна печалба от 524 млн. евро, предаде Wall Street Journal.

Приходите на звеното за корпоративно и инвестиционно банкиране се утрояват до 1,77 млрд. евро през третото тримесечие. Неговата печалба възлиза на 133 млн. евро в сравнение със загуба от 240 млн. евро преди година.

Акциите на Societe Generale поскъпват с 5% до 45,80 евро за акция на фондовата борса в Париж. От началото на тази година пазарната капитализация на банката се е увеличила с близо 35 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:52 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още