fallback

Съкращаване на разходи изведе Swiss Re до печалба

Швейцарската презастрахователна компания е постигнала печалба от 334 млн. франка за третото тримесечие

09:42 | 03.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Една от най-големите компании в сектора на презастраховането – швейцарската Swiss Re, обяви печалба от 334 млн. франка за третото тримесечие на годината. Резултатът е доста впечатляващ на фона на загубата от 304 млн. франка, отчетена за същия период на миналата година.

Водеща роля за подобряването на резултатите е изиграло съкращаването на разходите на компанията, съобщава Dow Jones Newswires. Благоприятно се е отразило и развитието на презастрахователния пазар, който е бил по-активен в сравнение с миналата година.

Размерът на печалбата на Swiss Re се оказа изненадващо голям спрямо предварителните очаквания на анализаторите за печалба от 150 млн. франка.

„Перспективите пред нашата компания са окуражаващи“, смята изпълнителният директор на Swiss Re Щефан Липе. „През първите девет месеца на 2009 г. ние преструктурирахме капиталовите си позиции. Резултатите от основна дейност остават високи, а освен това постигнахме значителен прогрес в намаляването на риска на портфейла си“, категоричен е Липе.

Swiss Re получи тежък удар от необходимостта за отписване на активи заради кризата и се оказа принудена да набира допълнителен капитал. Той бе осигурен от компанията на американския милиардер Уорън Бъфет Berkshire Hathaway.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:32 | 03.11.09 г.
fallback
Още от Свят виж още