fallback

Цената на петрола отново тръгна нагоре

През последното денонощие котировките на черното злато напреднаха с около 2 на сто

08:45 | 03.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола отново пое нагоре, слагайки край на понижението си от петък. Така след старта на новия месец котировките вече се движат с повишение от около 2 на сто.

Повод за вчерашното поскъпване на суровината дадоха данните на Института за управление на доставките в САЩ, които показаха ръст на промишлената активност до най-високата й стойност за последните три години. Това, както и данните за ръст на производствената активност в Китай оказаха подкрепа на цената на петрола в началото на новия месец.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през декември поскъпнаха с 1,5 на сто до 78,13 долара за барел. През нощта цената на черното злато се повиши с още 0,3 на сто до 78,35 долара за барел.

Ръстът в цената на петрола дойде на фона на оптимизъм на фондовите пазари, който изведе водещите индекси в САЩ до ръст през първата борсова сесия за ноември.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през декември повиши цената си с 1,8 на сто до 76,55 долара за барел. Тази сутрин брентът се търгува по 76,81 долара за барел, което е с 0,35 на сто повече от вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още