fallback

Ford хвърли бомбата с близо 1 млрд. долара печалба

Единственият американски автогигант, който не потърси помощ от правителството, поднесе изненада с отчета си

15:02 | 02.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската автомобилна компания Ford буквално хвърли бомба с отчета си за третото тримесечие на годината. Той показа впечатляваща печалба от 997 млн. долара, или 29 цента на акция, при предварителни прогнози за загуба от 13 цента на акция.

Оперативната печалба на компанията, която е единственият ключов производител на автомобили в САЩ, който не потърси помощ от държавата, възлиза на 873 млн. долара, ако не се отчитат еднократните ефекти. Това се равнява на 26 цента на акция.

По този начин компанията отчита първото си тримесечие с оперативна печалба преди данъци от периода януари-март 2008 година досега.

За третото тримесечие на миналата година Ford имаше загуба от 161 млн. долара, което се равнява на 7 цента на акция. Оперативната печалба на гиганта за третото тримесечие на миналата година възлезе на 3 млрд. долара, или 1,32 долара на акция, предава Market Watch.

Приходите на Ford за третото тримесечие на годината бележат минимален спад спрямо миналата година, като се свиват от 31,7 млрд. долара на 30,9 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за загуба в размер на 13 цента на акция и приходи от 29,1 млрд. долара.

В часовете преди старта на днешната борсова сесия акциите на Ford поскъпват с 6 на сто до 7,40 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:14 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още