fallback

Китайската Geely сигурна, че ще е новият собственик на Volvo

Сделката би била най-голямото придобиване, правено от китайска автомобилна компания

14:51 | 31.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Китайската автомобилна компания Geely е сигурна, че ще стане новият собственик на Volvo. Офертата за подразделението на Ford Motor освен това като че ли се предпочита за момента от продавача, или поне подобно изялвение направиха от Ford по-рано тази седмица.

Според изявление на Geely от петък преговорите по сделката са все още на ранен етап и трябва да се действа предпазливо, предаде Ройтерс. По думите на шеф в компанията „има много подробности и е нужно време”.

„Ще продължим да работим усилено и да отведем Geely във всеки един край на света", допълват от компанията.

Geely, чието наименование на китайски означава „успешен”, обсъжда офертата като ръководител на консорциум, чието финансиране ще дойде от местни и чуждестранни банки.

Ford и китайската компания все още не са споменавали конкретна възможна цена за шведския производител, но според предположения в световни медии сумата може да е по-близо до 2 млрд. долара, отколкото до и 6,45-те млрд. долара, които Ford плати за Volvo през 1999 г.

Дори и при тази по-ниска цена това би било най-голямото придобиване от китайска автомобилна компания и би донесло на Geely достъп до модерни и иновативни технологии.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:42 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още