fallback

Петролът поевтиня до 77 долара след данните за запасите на САЩ

Запасите от суров петрол на САЩ са нараснали за трета поредна седмица, което е признак на слабост в търсенето

09:12 | 29.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола продължи да пада за втори пореден ден на борсата в Ню Йорк, след като данните на Министерството на енергетиката в САЩ показаха, че запасите от суров петрол на страната са нараснали за трета поредна седмица, което е признак на слабост в търсенето.

Петролните фючърси поевтиняха значително по време на сесията в сряда, след като стана ясно, че петролните резерви на САЩ, които са най-големият консуматор на енергия в света, са нараснали с 800 хил. барела в рамките на изминалата седмица, предаде Bloomberg.

Американският лек суров петрол с доставка през декември поевтинява с 43 цента, или 0,6%, до 77,03 долара за барел по време на днешната електронна търговия в Азия. Той приключи вчерашната сесия с понижение на цената от 2,09 долара, или 2,6%, до 77,46 долара за барел.

От началото на тази година обаче петролът е поскъпнал със 73%, подкрепен от надеждите, че най-тежкият момент от кризата е отминал и световната икономика постепенно ще се възстанови, а заедно с нея и търсенето на енергийни ресурси.

На международната петролна борса в Лондон брентът поевтинява с 29 цента, или 0,4%, до 75,57 долара за барел в часовете на днешната електронна търговия. Декемврийските фючърси приключиха сесията вчера със спад на цената от 2,06 долара до 75,86 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:24 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още