fallback

Daimler излезе за първи път на печалба от началото на 2009 г.

Производителят на Mercedes-Benz отчита нетна печалба от 41 млн. евро за третото тримесечие

15:10 | 27.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немската автомобилна компания Daimler AG съобщи, че е излязла на печалба през третото тримесечие, след като отчете загуба от общо 2,34 млн. евро в рамките на предишните две тримесечия. Производителят на автомобилите с марка Mercedes-Benz очаква положителен финансов резултат и за последните три месеца.

За периода от юли до септември базираната в Щутгарт автомобилна компания отчита нетна печалба в размер на 41 млн. евро, или 4 цента на акция, предаде Bloomberg. Това е с около 80% по-малко в сравнение с положителния финансов резултат от 200 млн. евро, или 21 цента на акция, за същото тримесечие на 2008 г.

Според ръководството компанията е вече добре позиционирана и може да посрещне уверено следващата година. Състоянието на автомобилния пазар обаче ще остане предизвикателно и поради това Daimler AG ще съкрати разходите си с над 4 млрд. евро, след като загубата за предишните три тримесечия възлезе на 3,8 млрд. евро.

Печалбата преди лихви и данъци намалява до 470 млн. евро спрямо 648 млн. евро година по-рано. Приходите намаляват с 19% на годишна база до 19,3 млрд. евро. Daimler AG е получила 48 млн. евро от преоценката на активи на Chrysler и е похарчила 3 млн. долара за преструктурирането на звеното за производство на автомобили в Северна Америка и Япония.

По-рано през тази година Daimler AG се отказа напълно от Chrysler и продаде оставащия си дял от 19,9% на Cerberus Capital Management LP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:06 | 27.10.09 г.
fallback
Още от Свят виж още