fallback

Wall Street се готви за поредица от отчети и данни за БВП

Най-очаквани ще бъдат данните за БВП на САЩ през третото тримесечие и отчетите на Verizon, Procter & Gamble, Exxon Mobil и Chevron

10:58 | 26.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Отчетният сезон в САЩ започна изключително добре, като 81% от компаниите, които са публикували досега своите финансови резултати за третото тримесечие, донесоха приятна изненада на своите акционери. Въпреки това ралито на Wall Street попадна в задънена улица през миналата седмица, след като основните борсови индекси се пренесоха на отрицателна територия.

Новата седмица ще донесе както нова поредица от финансови отчети на редица големи компании, така и важни данни за потреблението, пазара на труда и жилищния пазар в САЩ. Най-очаквани са обаче данните за брутния вътрешен продукт на най-голямата икономика в света през третото тримесечие. Анализаторите очакват, че той е нараснал с 3,1% на тримесечна база.

Общо 137 компании от широкия индекс S&P 500 ще публикуват своите финансови резултати през следващите четири дни, в това число компонентите на Dow Jones IA Verizon, Procter & Gamble, Exxon Mobil и Chevron. Досега около 40% от компаниите от S&P 500 са публикували своите тримесечни отчети, като печалбата им се е понижила средно с 18,2% на годишна база, предаде CNN.

В понеделник липсват важни икономически данни, но ще излязат финансовите резултати на телекомуникационния гигант Verizon. За сметка на това във вторник ще излязат индексът на потребителското доверие на Конферентния борд за октомври, цените на жилищата в 20-те най-големи града през август и поръчките на стоки с дълготрайна употреба през септември.

Промяната в продажбите на новопостроени жилища през септември, както и седмичните данни за петролните запаси на САЩ се очакват в сряда. В същия ден ще бъдат публикувани и тримесечните отчети на петролната компания ConocoPhilips.

Първата оценка на Бюрото за статистически анализи за ръста на брутния вътрешен продукт на САЩ през третото тримесечие ще излезе в четвъртък. Очаква се икономиката на САЩ да е нараснала за първи път, откакто навлезе в криза през декември 2007 г. Тогава ще стане ясно и колко американци са останали без работа през миналата седмица и са подали молба за помощи при безработица.

В четвъртък ще излязат и финансовите резултати на Procter & Gamble и Exxon Mobil, а освен това се навършват 80 години от пазарния крах през 1929 г. Най-опустошителният срив на фондовия пазар в историята на САЩ понижава индекса на 30-те най-големи борсови компании Dow Jones IA до 230,07 пункта, след като губи 13% на 28 октомври и 12% на 29 октомври 1929 г.

Седмицата ще приключи с данните за разполагаемия доход на американските потребители и техните разходи през септември. Очакванията са, че приходите са се увеличили с 0,2%, а разходите са намалели с 0,4%. В петък Chevron ще публикува своите финансови резултати за третото тримесечие и ще излезе и индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:41 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още