fallback

Енергийните акции повлякоха Wall Street надолу *

Книжата на Microsoft поскъпват с повече от 7%, а тези на Amazon – с внушителните 24% от началото на сесията

21:01 | 23.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Dow Jones IA и S&P 500 се търгуват на отрицателна територия след вчерашните повишения, повлияни от спадове на енергийните акции след като цената на петрола се понижи за втори пореден ден. Въпреки изключително добрите финансови резултати на Microsoft и Amazon, Nasdaq Composite също е надолу с повече от половин процент от началото на последната за тази седмица борсова сесия. 

Най-старият борсов индекс Dow Jones IA отстъпва с 1,25% до 9956,9 пункта въпреки изказването на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке, че финансовата криза е отшумяла. По-широкият S&P 500 отстъпва с 1,39% до 1077,69 пункта.

Индексът на технологичните компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, отстъпва 0,54% до 2 153,61 пункта. Понижението е факт въпреки новината, че пеалбата на Amazon се е повишила с 69% през третото тримесечие, а тази на Microsoft е намаляла по-малко от очакваното.

Акциите на Microsoft поскъпват с повече от 7% до 28,46 долара за акция, а тези на Amazon – с внушителните 24% до 116,32 долара за акция. Днес стана ясно, че електронният четец на Amazon Kindle се е превърнал в най-продаваната стока на уебсайта през третото тримесечие.

Междувременно производителят на уреди за бита Whirlpool съобщи, че печалбата на компанията се е понижила с 47% на годишна база през третото тримесечие до 87 млн. долара, или 1,15 цента на акция. Приходите намаляват с 8% до 4,5 млрд. долара, предаде CNN.

Председателят на Федералния резерв Бен Бернанке призова днес Конгреса в САЩ да гарантира, че разходите за закриване на големи финансови институции ще бъдат поети от финансовата индустрия и няма да се покриват с парите на американския данъкоплатец.

Малко след това данните на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти в САЩ показаха, че продажбите на съществуващи жилища в САЩ са се повишили с 9,4% на месечна база през септември до 5,57 млн. жилищни единици на годишна база, което надмина пазарните очаквания.

Актуално към 8:55 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:55 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още