fallback

Продажбите на Danone нагоре, възлизат на 3,8 млрд. евро

Компанията увеличава по-бързо обема на продажбите по-бързо отколкото приходите от тях

12:58 | 23.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Френската компания Danone обяви, че очаква ръст на продажбите си от 4 на сто през втората половина на годината. Това стана с публикуването на отчета за третотот тримесечие на годината, което показа, че продажбите възлизат на 3,8 млрд. евро.

Това означава, че ако не се отразяват валутните колебания, продажбите са нараснали с 4,1 на сто през тримесечието. Причини за това увеличение са нарастването на реализирания обем със 7,1 на сто, както и 3% нарастване на неговата стойност, предава Market Watch.

Консолидираните продажби, в които се отразяват и валутните разлики, обаче показва спад на продажбите от 1,7 на сто на годишна база.

При премахване на валутните ефекти става ясно, че поделението за производство и продажба на прясно мляко увеличава продажбите си с 2,3 на сто при ръст на реализирания обем от 7 на сто.

Поделението на поделението за бутилиране на вода увеличава продажбите си с 4,6 на сто и реализираният обем с 9,8 на сто. Медицинските хранителни продукти бележат ръст от 12,2 на сто, а бебешките храни – от 6,5 на сто.

Днес акциите на Danone поскъпват с 2,1 на сто на борсата в Париж до 42,46 евро за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:33 | 23.10.09 г.
fallback
Още от Свят виж още