fallback

McDonald's отчете сочна печалба от 1,26 млрд. долара

Веригата за бързо хранене увеличава продажбите си в САЩ като предлага нови продукти

17:00 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата верига за бързо хранене в света McDonald's съобщи, че печалбата й за третото тримесечие се е увеличила с близо 6% на годишна база. Продажбите нараснаха повече от очакваното благодарение на новите продукти, които McDonald's е предложил на своите клиенти в САЩ.

Нетната печалба на базираната в Илинойс компания за трите месеца до края на септември нараства до 1,26 млрд. долара, или 1,15 долара на акция, в сравнение с положителен финансов резултат от 1,19 млрд. долара, или 1,05 долара за акция, за третото тримесечие на 2008 г.

Продажбите в ресторантите на веригата, които са били отворени в продължение на поне 13 месеца, се увеличават с 3,8% на годишна база, което се оказа повече от пазарните очаквания. Продажбите нарастват с 2,5% в САЩ, 5,8% в Европа и 2,2% в Азия, Близкия Изток и Африка.

Приходите като цяло обаче намаляват с 3,5% на годишна база до 6,05 млрд. долара. Анализаторите очакваха McDonald's да отчете печалба на акция от 1,11 долара и приходи от продажби в размер на 6,1 млрд. долара, предаде Bloomberg.

McDonald's се опитва да увеличи продажбите си в САЩ, като предлага нови продукти, в това число еспресо и нови, по-големи бургери. Според компанията по-скъпите продукти са увеличили продажбите в Европа, а ниските цени са дали тласък на търсенето в Китай и Австралия.

Книжата на компанията, която влиза в състава на индекса Dow Jones IA, поскъпват с 2,7% до 59,94 долара за акция в началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса. От началото на тази година пазарната капитализация на McDonald's е намаляла с 3,7% до 65,4 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още