fallback

Novartis очаква рекордна печалба заради ваксините срещу H1N1

Негативните валутни движения обаче може да спрат устрема на финансовите й резултати

11:10 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Швейцарската фармацевтична компания Novartis отчете лек ръст на печалбата си до 2,11 млрд. долара за третото тримесечие на годината. Продажбите също нарастват минимално и възлизат на 11,08 млрд. долара.

За същия период на миналата година фармацевтичният гигант постигна печалба от 2,08 млрд. долара и приходи от 10,74 млрд. долара, предава Market Watch. Отчетените резултати са в близост до очакванията на анализаторите за печалба от 2,16 млрд. долара на база приходи от 11,03 млрд. долара.

„Очакваме за цялата 2009 година оперативната и нетната печалба на компанията да достигнат рекорди в абсолютни стойности, дори ако от резултатите се изключи приносът на ваксините срещу вируса H1N1”, обявяват от Novartis.

„Въпреки това обаче е възможно негативни валутни движения да редуцират значително ръста в резултатите на компанията“, предупреждават шефовете на дружеството.

Оперативната печалба на Novartis за деветмесечието е в размер на 2,6 млрд. долара, което е ръст с 300 млн. долара спрямо миналата година.

Прогнозите са през настоящата година продажбите на отделните пазари да нараснат с темп от около 10 на сто в местните валути, където Novartis оперира. Само по отношение на фармацевтичните продукти се очаква двуцифрен ръст на продажбите тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още