fallback

Credit Suisse излезе на печалба от 2,4 млрд. франка

Резултатът е доста по-висок от предварителните очаквания и идва на фона на утроени приходи

10:19 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Швейцарският банков гигант Credit Suisse обяви печалба от 2,4 млрд. франка за третото тримесечие на годината. За сравнение година по-рано компанията бе на загуба от 1,2 млрд. франка.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за далеч по-малка печалба в размер на 1,5 млрд. франка, пише Market Watch.

Приходите на финансовата институция за третото тримесечие възлизат на 8,9 млрд. долара, което е близо три пъти повече от приходите за същия период на миналата година. Тогава те възлязоха на 3 млрд. франка.

„Ако пазарите останат благоприятни, ние очакваме, че ще успеем да задържим инерцията си. Дори ако пазарите станат по-трудни, ние вярваме, че Credit Suisse е позиционирана така, че да се представи добре“, обяви в официално съобщение изпълнителният директор на институцията Брейди Дуган.

Credit Suisse стана първата голяма инвестиционна банка, която обяви своите резултати за второто тримесечие. Вчера излязоха данни и за Deutsche Bank, но тя ще публикува пълния си отчет следващата седмица.

Прогнозите на анализаторите са, че големият конкурент на Credit Suisse – UBS, ще остане на червено и през третото тримесечие. Дали това ще бъде така ще се разбере на 3 ноември, когато финансовата институция ще обяви резултатите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:50 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още