fallback

Morgan Stanley се върна на печалба през третото тримесечие

Поемането на нови емисии акции и облигации помага на Morgan Stanley да заработи 757 млн. долара, или 38 цента на акция

17:27 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Една от малко останали традиционни инвестиционни банки в САЩ – Morgan Stanley, отново излезе на печалба, след като работеше на загуба в продължение на три последователни тримесечия.

В сравнение със същия период на 2008 г. обаче печалбата намалява с повече от 90%, което се обяснява с еднократните приходи през миналата година, уточняват от банката.

Подразделението за инвестиционно банкиране отчита изключително добри финансови резултати за тримесечието благодарение на поемането на множество нови емисии акции и облигации.

Нетната печалба на Morgan Stanley за третото тримесечие възлиза на 757 млн. долара, или 38 цента на акция, в сравнение с положителен финансов резултат от 7,7 млрд. долара, или 6,97 цента на акция, за същия период на 2008 г.

Консолидираните приходи намаляват до 8,7 млрд. долара през третото тримесечие в сравнение с 18 млрд. долара за третото тримесечие на 2008 г.

Това се оказа повече от пазарните очаквания за приходи от 7 млрд. долара и печалба на акция от 27 цента, предаде Bloomberg. Възвръщаемостта на собствения капитал възлиза на 5,8%.

Книжата на Morgan Stanley, която е втората по големина инвестиционна банка на Wall Street, поскъпват с 6,2% до 34,55 долара за акция в началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса.

От началото на тази година пазарната капитализация на банката се е повишила със 115% до близо 50 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:49 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още