fallback

LG Electronics отчете 30-кратно увеличение на печалбата

Продажбите на LCD телевизори отчитат рекорден скок през третото тримесечие

11:30 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на южнокорейската компания LG Electronics за третото тримесечие се увеличи рязко благодарение на рекордния скок в продажбите на телевизори с плосък екран и мобилни телефони. За добрите финансови резултати допринася и успешната инвестиция в дъщерното звено, което е вторият по големина производител на течно-кристални дисплеи.

Ръководството на LG Electronics очаква продажбите да продължат да се увеличават и през четвъртото тримесечие. Компанията, която е и трети по големина производител на мобилни телефони в света след Nokia и Samsung, разчита и на ръст на продажбите на мобилни телефони, предаде Bloomberg.

За трите месеца до края на септември печалбата на LG Electronics възлиза на 807,2 млрд. корейски вона (685 млн. долара) в сравнение с положителен финансов резултат от 24,9 млрд. преди година. Това се равнява на увеличение от 3128% на годишна база. Анализаторите очакваха компанията да отчете по-малка печалба от 734 млрд. вона.

Продажбите се увеличават с 16% на годишна база до 13,9 трлн. вона, което също надмина пазарните очаквания. След публикуването на финансовите резултати книжата на южнокорейската компания поскъпнаха с 1,3%. През последните три месеца нейната пазарна капитализация се е понижила с 10% поради опасенията за влошаване на финансовите й резултати.

Печалбата на звеното за производство на телевизори и DVD плеъри нараства седем пъти до 255 млрд. вона. Продажбите нарастват с 24% на годишна база, като през разглежданото тримесечие са продадени рекордните 4 млн. LCD телевизори. През октомври LG пусна в продажба и своя най-нов смартфон със сензорно управление New Chocolate.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:49 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още