fallback

Цената на петрола падна под 79 долара

Петролните фючърси прекъснаха своето осемдневно рали, което повиши цените им над 80 долара за барел

09:17 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът продължи да поевтинява и по време на днешната търговия в Азия, след като вчера прекъсна своето рали, което продължи осем дни. Причина за това станаха данните за жилищния пазар в САЩ, които разочароваха инвеститорите, и нарастването на запасите от суровината в САЩ.

Американският лек суров петрол с доставка през декември поевтинява с 47 цента до 78,65 долара за барал в часовете на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса. Петролните фючърси приключиха вчерашната сесия с понижение на цената от 84 цента до 79,12 долара за барел.

Ноемврийските петролни контракти изтекоха във вторник на ниво от 79,09 долара за барел, което им донесе спад в цената от 52 цента. Преди това те се повишиха до едногодишен връх и преминаха 80 долара за барел, след което опасенията за занижено търсене в САЩ върнаха котировките надолу.

Данните на Американския петролен институт от вторник, които не обхващат всички рафинерии в страната, показаха, че резервите от суров петрол на най-голямата икономика в света са нараснали с 3,8 млн. барела през изминалата седмица.

Това се оказа повече от очакваното от анализаторите увеличение от 2,2 млн. барела, предаде AP.

Днес се очакват и данните на Министерството на енергетиката в САЩ за петролните запаси на САЩ през миналата седмица. Анализаторите прогнозират, че те са се повишили с 900 хил. барела, което ще е третото увеличение за последните четири седмици.

На международната петролна борса в Лондон брентът поевтинява с 39 цента до 76,85 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:14 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още