fallback

Бъфет: През последната година икономиката отбеляза „огромен прогрес“

Който не е изпаднал в паника преди година просто не е осъзнал какво се случва, убеден е специалистът

09:12 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Милиардерът Уорън Бъфет обяви, че през последната година в икономиката се наблюдава „огромен прогрес“. Въпреки това обаче той се въздържа от прогнози какво би могло да се случи през следващите три или шест месеца.

Във видео интервю, записано преди месец и публикувано вчера, към Бъфет е бил отправен въпроса какво ще се случи с икономиката през последното тримесечие на настоящата и първото тримесечие на следващата година, предава CNBC.

Бъфет е заявил, че „не може да бъде сигурен какво ще се случва в конкретните тримесечия“. Според него икономиката е отбелязала изключителен прогрес, след като е имало голяма паника. „И ако някой не е изпаднал в паника, то той не е разбрал какво се е случвало“, убеден е милиардерът.

„Това, което се случи през септември и октомври 2008 година в частност, ще се помни много, много време. Макар правителствата често да объркват нещата, те за щастие направиха някои много правилни стъпки, много важни неща. Направиха го правилно и ни предпазиха от това да паднем от борда“, смята Бъфет.

„Като следствие от финансовата паника през четвъртото тримесечие реалната икономика бе ударена като с чук. Ние се възстановяваме от това. Пациентът отиде в залата за спешна помощ и няма да излезе напълно от болницата за доста дълго време“, посочва специалистът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:12 | 21.10.09 г.
fallback
Още от Свят виж още