fallback

Фалира немската компания за каталожна търговия Quelle

Най-малко половината от 10 500-те служители на подразделението на Arcandor Primondo, част от което е Quelle, може да загубят работата си

20:42 | 20.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немската компания за каталожна търговия Quelle, подразделение на обявената в несъстоятелност Arcandor, приключва над 80-годишната си история, след като не успя да намери нови инвеститори, съобщи съдебният администратор на Arcandor Клаус Гьорг, цитиран от Ройтерс.

Най-малко половината от 10 500-те служители на подразделението на Arcandor Primondo, част от което е Quelle, може да загубят работата си. Официални данни все още не са обявени.

Според запознати със сектора, фалитът на Quelle е резултат от проблеми на компанията, а не от от такива в целия сектор.

"Бизнесът с каталожна търговия като цяло върви доста добре. Те (Quelle) не успяха да интегрират както трябва онлайн бизнеса си и разчитаха твърде много на каталожния си бизнес", коментира Марко Ацбергер, експерт от института за търговия на дребно EHI.

Компанията Quelle е основана през 1927 г. Появата на онлайн търговията обаче бързо започна да измества традиционната каталожна търговия. От немската Асоциация за електронна търговия очакват тази година онлайн покупките за първи път да представляват над половината от общите продажби в сектора на каталожната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:45 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още