fallback

Mercedes-Benz се върна на печалба, подобри резултатите на Daimler

Числата са по-малки от тези за същия период на миналата година, но се оказаха значително по-добри от средните прогнози на анализаторите

19:48 | 19.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немската автомобилна група Daimler поднесе приятна изненада в понеделник, обявявайки по-добри от очакванията предварителни резултати за третото тримесечие, белязано от завръщането на печалбата на подразделението Mercedes-Benz.

Компанията, която беше тежко засегната от кризата, обяви продажби за 19,3 млрд. евро и оперативна печалба от 470 млн. евро.

Числата са по-малки от тези за същия период на миналата година, но се оказаха значително по-добри от средните прогнози на анализаторите, предаде АФП.

Заслуга за това има Mercedes Benz Cars, който след няколко тримесечия на червено, сега бележи оперативна печалба в размер на 355 млн. евро.

Картината обаче не е толкова розова при производството на камиони, където групата е световен лидер. Подразделението има оперативна загуба за тримесечието от 127 млн. евро.

Daimler ще обяви окончателните си финансови резултати на 27 октомври.

Акциите на производителя се наредиха на страната на биковете по време на днешната силна сесия на европейските пазари, като поскъпнаха във Франкфурт с 6,7%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още