fallback

Dow Jones кръжи около 10 хил. пункта

Инвеститорите очакват поредицата от финансови отчети на ключови за икономиката компании, които ще излязат през следващите няколко дни

17:36 | 19.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Сесията на фондовите борси в САЩ започна колебливо в очакване на поредицата от финансови отчети на ключови за икономиката компании през тази и следващата седмица. След края на днешната сесия ще излязат резултатите на технологичната компания Apple за третото тримесечие, след което още 135 компании от индекса S&P 500 ще публикуват своите отчети през следващите няколко дни.

Индексът на 30-те най-търгувани борсови дружества Dow Jones IA кръжи около нивото от 10 хил. пункта и се повишава с 0,4% до 10037,9 пункта в първия час на търговията. По-широкият борсов измерител S&P 500 нараства с 0,4% до 1091,8 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, добавя 0,1% до 2159,7 пункта, след като за малко се озова и на отрицателна територия.

След силното начало на корпоративния сезон ралито на индексите утихна в края на миналата седмица, след като финансовите резултати на General Electric и Bank of America разочароваха пазарните участници. През тази седмица се очакват отчетите на Caterpillar, Coca-Cola, DuPont, Yahoo, Pfizer, Wells Fargo, eBay, Merck, American Express, Microsoft, Travelers, 3M, AT&T и Amazon.

Днес стана ясно, че следователите в САЩ се подготвят да изобличат широк кръг от схеми за търговия с вътрешна информация. Част от тях са свързани с наказателното дело срещу милиардера и основател на хедж фонда Galleon Радж Раджаратнам, което разтърси Wall Street в края на миналата седмица. Той бе обвинен за търговия с вътрешна информация в особено големи размери.

Акциите на Apple поевтиняват с 0,8% до 186,62 долара в началото на търговията. Анализаторите очакват, че печалбата на една акция на технологичната компания е нараснала с 13% на годишна база през третото тримесечие до 1,42 долара. Пазарната капитализация на Apple е нараснала с близо 119% от началото на годината до 167,2 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:48 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още