fallback

Wall Street се готви за порой от финансови отчети

Отчетният сезон набира скорост, като през тази седмица се очакват финансовите резултати на American Express, Apple, Coca-Cola, Yahoo и Microsoft

09:36 | 19.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Доброто начало от отчетния сезон в САЩ вдигна летвата на пазарните очаквания. Икономическите данни и тримесечните финансови резултати, които ще излязат през тази седмица, ще подложат на сериозно изпитание доверието на инвеститорите в състоянието на икономиката. Освен това през тази и следващата седмица най-много публични дружества ще публикуват своите финансови резултати.

Седмицата ще започне с отчетите на технологичната компания Apple и изявление на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке в Азия относно финансовата криза. Общо 135 компании, или 27% от индекса S&P 500, ще съобщят своите финансови резултати през следващите седем дена. Сред тях най-много се открояват American Express, Microsoft, McDonald's, Pfizer, 3M и Coca-Cola. Други големи имена, които ще се следят внимателно от пазарите, са Yahoo, Wells Fargo, UPS, Amazon и eBay.

След като стигна най-ниската си стойност за последните 12 години през март, широкият индекс S&P 500 нарасна с 61% през следващите седем месеца. По данни на Thomson Reuters 79% от компаниите в състава на S&P 500, които са публикували своите резултати за третото тримесечие досега, са надминали пазарните очаквания. Най-добре се представят дружествата от финансовия сектор.

Пазарните анализатори очакват, че печалбата на финансовите компании ще се увеличи средно със 100% на годишна база през третото тримесечие, след като през есента на миналата година финансовата криза достигна своя пик, предаде CNN.

Освен множеството финансови отчети през тази седмица се очакват и данни за жилищния пазар, инфлацията и безработицата. Във вторник индексът на производствените цени ще покаже дали дефлацията на ниво производител продължава да расте през септември. Тогава ще излязат и данните за началното жилищно строителство и новоиздадените разрешителни за строеж през септември.

Те ще бъдат последвани от данните за петролните запаси на САЩ в края на миналата седмица и т. нар. Бежова книжа на Федералния резерв, която разкрива състоянието на американската икономика по региони.

В четвъртък идва ред на седмичните данни за промяната в броя на американците, които са подали молба за социални помощи при безработица, както и на индекса на водещите индикатори на Конферентния борд, за който се очаква да е нараснал с 0,9% през септември спрямо август.

В петък Бен Бернанке ще говори за регулацията на финансовата система в Бостън и ще бъдат публикувани данните за продажбите на съществуващи жилища през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:11 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още