fallback

Корекция на щатските борси след отчетите на GE и Bank of America

Основните борсови индекси губят повече от 1% в началото на сесията

18:31 | 16.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Основните борсови индекси в САЩ се понижиха в началото на последната за тази седмица борсова сесия, след като финансовите резултати на General Electric и Bank of America разочароваха инвеститорите, а индексът на потребителското доверие на Мичиганския университет неочаквано се понижи.

В резултат на това Dow Jones IA отстъпи от едногодишния връх, който покори по време на вчерашната сесия. Два часа след началото на търговията индексът на 30-те най-големи компании на Нюйоркската фондова борса се понижава с близо 1% до 9962,9 пункта.

По-широкият S&P 500 отстъпва още повече с 1,1% до 1084,2 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 1,3% до 2145,5 пункта. Финансовите и технологичните компании се наредиха сред най-губещите дружества в началото на сесията.

Загубата на най-голямата по размера на своите активи щатска банка Bank of America за третото тримесечие се оказа по-голяма от очакваното. Инвеститорите пренебрегнаха добрите финансови резултати на Google и IBM, както и нарастването на индустриалното производство с 0,7% през септември.

За понижението на котировките допринесе спада на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет до 69,4 пункта през октомври спрямо 73,5 пункта през септември. Това показва, че домакинствата остават нервни по отношение на състоянието на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:01 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още