fallback

Commerzbank продава Kleinwort Benson за 225 млн. паунда

Новият собственик е неуспял купувач на Opel

21:10 | 15.10.09 г.

Kleinwort Benson, която е сред най-старите институции в британския банков сектор, ще бъде продадена от Commerzbank на инвестиционната компания RHJ International за 225 млн. паунда, пише Financial Times.

RHJI заяви, че придобиването на банка и инвестиционен мениджър ще бъде голям стъпка в плановете на компанията да се фокусира повече на европейския пазара за финансови услуги, добавяйки, че би искала да се възползва от бранда на Kleinwort Benson.

Kleinwort Benson е създадена след сливането на Kleinwort Sons & Co и Robert Benson & Co през 60-те години на миналия век, макар че корените й може да се открият в средата на 19 век.

Тя беше купена от Dresdner Bank през 1995 на фона на активно изкупуване на британски търговки банки от чужди инвеститори. Тя стана собственост на Commerzbank когато немската банка купи Dresdner по-рано тази година.

Макар и независима компания, RHJ е свързана с щатската компания за дялово инвестиране Ripplewood и е листната на Euronext в Брюксел от 2005.

По рано тази година RHJ направи неуспешен опит да купи Opel, който General Motors реши да продаде на консорциум воден от канадската компания Magnа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:11 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още