fallback

Печалбата на JPMorgan поднесе приятна изненада на пазарите

Първата от големите банки, които трябва да предадат отчетите си, е постигнала печалба от 3,6 млрд. долара

15:49 | 14.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската банка JPMorgan изненада приятно пазарите с отчета си за третото тримесечие на годината. Той показа печалба от 3,6 млрд. долара, или 82 цента на акция. Това е доста повече от предварителните очаквания на анализаторите за печалба от 52 цента на акция.

През третото тримесечие на миналата година JPMorgan постигна печалба от едва 9 цента на акция.

Въпреки добрата печалба от компанията предупреждават, че ситуацията остава нестабилна. Причината за това е, че разходите по лошите кредити продължават да се увеличават, предава CNBC. “Макар да наблюдаваме някои първоначални сигнали за стабилизирането на потребителското кредитиране, ние не сме сигурни, че тази тенденция ще продължи“, посочва изпълнителният директор на банката Джейми Даймън.

Капиталът от първи ред на банката се засилва през тримесечието и вече е 8,2 на сто, или 101 млрд. долара, съобщават от институцията. Приходите на банката за тримесечието възлузат на 7,5 млрд. долара, което е ръст от 85 на сто повече от миналата година.

Приходите от инвестиционно банкиране са нараснали с 4 на сто до 1,7 млрд. долара. Пазарните приходи на компанията пък скачат от 4,2 млрд. на 5 млрд. долара. Провизиите за лоши кредити нарастват до 379 млн. долара, посочват от банката.

Добрите данни за печалбата изстреляха акциите на JPMоrgan с 5 на сто преди старта на днешната борсова сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:38 | 14.10.09 г.
fallback
Още от Свят виж още