fallback

CIT все по-близо до банкрут заради проблеми с дълговете

Вероятността един от основните източници на кредити за малкия бизнес в САЩ да излезе от пазара нараства

09:26 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската банка CIT Group, която е сред основните източници на кредити за дребния бизнес в страната, е на път да изгуби борбата за преодоляване на опасността от банкрут. Компанията полага сериозни усилия, за да прескочи тази вероятност от юли насам, но така и не успява да намери нужното финансиране.

Ниският интерес към предложението за продажба на дългове, което CIT е отправила, кара източници, запознати със случващото се, да заявят, че компанията вече е доста близо до банкрут, съобщава CNBC.

Източниците на медията са пожелали анонимност, а мнението им е, че проблемите с преструктурирането на дълговете ще накарат шефовете на банката да започнат процедура за защита от кредиторите.

Според други източници обаче е възможно плановете на компанията да не получат одобрението на големите кредитори, което ще попречи на започването на т.нар. prepackaged bancruptcy. При такава процедура се предвижда финансова реорганизация на закъсалата компания, но едва тогава, когато тя вече е обявена в банкрут.

Такъв план трябва да бъде гласуван от акционерите, а целта му е да бъде съкратена процедурата по банкрут с оглед спестяване на значителни разходи. При него колкото по-бързо бъде извършена реорганизацията, толкова по-бързо компанията може да се върне към упражняване на основния си бизнес.

В случай че не се стигне до споразумение, то CIT Group ще трябва да започне нормална процедура по банкрут, която освен повече време, може да отнеме и значително повече ресурси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:04 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още