fallback

Dow Jones IA затвори на най-високо ниво от ранния октомври 2008

Повишенията на американските индекси бяха дори по-големи по време на сесията, но впоследствие изтриха част от печалбите

23:24 | 12.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Основните американски индекси заличиха част от печалбите си от началото на сесията и приключиха търговията в понеделник на разнопосочни нива. Dow Jones Industrial Average все пак успя да затвори на най-високо ниво от началото на октомври 2008 г., като нарасна с 0,21% до 9886 пункта.

S&P 500 се покачи с 0,44 на сто до 1076 пункта, а лек спад отбеляза само Nasdaq Composite, отстъпил с 0,01% до 2139 пункта.

Сред най-силно повишаващите се позиции бе тази на Advanced Micro Devices (AMD), след като UBS вдигна инвестиционния рейтинг на компанията на „купувай” от „неутрален”. Книжата на производителя на полупроводници поскъпнаха с 4,4%.

Акциите на Blackstone Group пък отбелязаха растеж от около 8 на сто, след като инвестиционната група обяви, че планира листване на осем свои компании, а освен това смята да продаде пет други фирми. Решението свидетелства за увереността на групата за възстановяване на пазара на дялово инвестиране.

Покачване регистрираха и акциите на Ford (+7%), като по време на сесията компанията информира, че е увеличила пазарния си дял в Европа с 0,8 процентни пункта до 10,1% през септември. Продажбите на автомобилния производител са се повишили на Стария континент с 12% за месеца на годишна база.

След ръста от 2% в цената на петрола поскъпване имаше и по енергийните позиции, много от които достигнаха нови върхове за 2009 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:57 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още