fallback

Лондонската метална борса очаква рекордни обеми търговия за 2009 г.

Цените на основните промишлени цветни метали от началото на годината досега са нараснали средно със 72%

17:07 | 12.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Увеличаване на обема на търговията на Лондонската метална борса (LME) за тази година прогнозира нейният изпълнителен директор Мартин Абът. По негова прогноза резултатите за обема на извършените сделки на борсата през тази година могат да бъдат рекордни, съобщава Bloomberg.

Според последните данни за периода януари-септември 2009 г. обемът на търговията с метали и пластмаси е достигнал 84 млн. лота, докато за същия период на миналата година той е 83,5 млн. лота.

Лондонската метална борса, която е основана преди повече от век, вече 4 години отчита рекордни обеми на сключените сделки. През миналата година общата сума на контрактите на LME достигна 10,24 трлн. долара спрямо 9,5 трлн. долара за 2007 г. Съществен принос за увеличените обеми на сключените сделки на борсата има Китай, който има рекордно търсене на метали.

Цените на основните промишлени цветни метали от началото на годината досега са нараснали средно със 72%, сочат данните на LME. От февруари 2010 г. на LME започва търговия и на фючърси на молибден и кобалт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:58 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още