fallback

Световни лидери поздравиха Обама за Нобеловата награда за мир

Президентът на САЩ получи одобрението на Дмитрий Медведев, на Фидер Кастро, както и на Далай Лама

11:47 | 10.10.09 г.

Доста позитивни реакции предизвика обявяването на Барак Обама за Нобелов лауреат за мир. Президентът на САЩ получи одобрението на руския президент Дмитрий Медведев, както и на Фидер Кастро, съобщи Dnes.bg.

Кубинският лидер оцени присъждането на Нобелова награда за мир на американския президент Барак Обама като "положителна мярка", предава АФП. "Не винаги споделям становищата на тази институция (Нобеловият комитет – бел. ред.), но трябва да призная, че този път това е положителна мярка.

„Решението компенсира поражението на Обама в Копенхаген, след като не Чикаго, а Рио де Жанейро бе определен за домакин на Олимпийските игри през 2016 г., което предизвика атаките на неговите противници от крайната десница", отбелязва 83-годишният бивш кубински президент.

Далай Лама също поздрави американския президент. Тибетският лидер в изгнание, който в момента е във Вашингтон, изпрати писмо с поздравления до Обама, въпреки че президентът отказа среща с будисткия монах по време на неговото едноседмично посещение в САЩ.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:48 | 22.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още