fallback

Петролът поскъпна с след ракетни тестове в Иран*

Суровината заличи част от загубите през миналата седмица, когато беше отбелязан най-голям спад от над два месеца

08:45 | 29.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Фючърсите на суровия петрол се повишиха в понеделник с над 1%, заличавайки част от загубите си от миналата седмица, когато цената на суровината падна с 8 на сто.

За ръста допринесоха новините за нови тестове на Иран с ракети с малък обсег на действие, с които държавата демонстрира военните си възможности. Създалото се напрежение внесе опасения за нефтените доставки от Близкия Изток, което даде тласък на цените на „черното злато”.

Въпреки това според анализатори, цитирани от MarketWatch, всяко обръщане в посоката на търговията остава нестабилно заради все още високите запаси от петрол по света.

Суровият петрол с доставка през ноември се повиши в Ню Йорк с 1,2% до 66,79 долара за барел. През нощта черното злато добави още 0,12 на сто към цената си и тази сутрин на електронната платформа на борсата се търгува при 66,92 долара за барел.

През миналата седмица фючърсите отбелязаха най-големия си седмичен спад от повече от два месеца при смесени данни за американската икономика, които увеличиха неяснотата относно бъдещото търсене на суровината.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент с доставка през ноември повиши цената си с 0,7 на сто до 65,54 долара за барел. Тази сутрин брентът поскъпва с още 0,2 на сто до 65,65 долара за барел.

*Актуално към 8:45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:04 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още