fallback

Xerox купува аутсорсинг компания за 6,4 млрд. долара

Придобитата Affiliated Computer Services е най-големият доставчик на аутсорсинг услуги на държавните органи в Съединените щати

15:50 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на копирни машини и многофункционални устройства Xerox съобщи, че ще заплати 6,4 млрд. долара за придобиването на аутсорсинг компанията Affiliated Computer Services. По този начин Xerox също ще навлезе на бурно развиващия се през последните години пазар на аутсорсинг услуги, предаде New York Times.

Xerox ще заплати по 63,11 долара в брой за акция на Affiliated Computer Services, чиято печалба отчете ръст от 6% на годишна база през фискалната 2009 г. Базираната в Далас компания е специализирана в аутсорсинг услуги за различни отрасли на икономиката, включително телекомуникационен сектор, търговия на дребно, финансови услуги и здравеопазване.

Освен това Affiliated Computer Services е най-големият доставчик на аутсорсинг услуги на държавните органи в Съединените щати. Affiliated Computer Services и Xerox са оценили пазара на аутсорсинг на бизнес процеси на 150 млрд. щатски долара и очакват, че той ще расте с 5% годишно.

За ръководството на Xerox сделката е повратна точка в дейността на компанията. Според главния изпълнителен директор на компанията Урсула Бърнс приходите от услуги на Xerox ще се утроят до 10 млрд. долара през следващата година спрямо 3,5 млрд. долара за 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:31 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още