fallback

Шведската Koenigsegg може да се оттегли от сделката за Saab

Норвежки бизнесмен, който притежава част от Koenigsegg чрез свой холдинг, е заявил, че е необходим напредък по заемите за милиарди крони от ЕИБ

17:29 | 26.09.09 г.

Шведският производител на луксозни автомобили Koenigsegg Group може да се оттегли от планираната покупка на Saab Automobile от General Motors, ако не бъдат предприети стъпки за осигуряването на заем до сряда, съобщи Ройтерс, като цитира местен вестник.

Норвежкият бизнесмен Бард Екер, който притежава част от Koenigsegg чрез свой холдинг, е заявил пред шведския бизнес ежедневник Dagens Industri, че е необходим напредък по заемите за милиарди крони от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), от които групата се нуждае, за да финализира сделката за Saab.

„Ако всичко не се уреди до сряда, сме аут. Отказваме се“, цитира Екер изданието.

„Важните неща, които трябва да бъдат постигнати до сряда, зависят от това ЕИБ, шведската агенция за дълговете и от нас в Koenigsegg Group да се движим с еднакъв темп.“

Говорител на Koenigsegg е отказал непосредствен коментар по новината.

Шведското правителство все още не е обявило дали ще осигури държавните гаранции, необходими, за да одобрят от ЕИБ заемите за Saab Automobile. От агенцията посредничат при преговорите за гаранциите от името на държавата..

Koenigsegg постигна споразумение по-рано тази година за придобиването на губещото звено на GM Saab Automobile, но способността на групата да финансира сделката остана под въпрос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:16 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още