fallback

Цената на петрола надолу с близо 8% за четири дни

Вчера черното злато отбеляза най-слабия си ден за последните два месеца, но тази сутрин котировките се стабилизират

08:49 | 25.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол отбеляза силен спад вчера. Причината за това станаха поскъпването на долара и поредните данни за ръст на петролните запаси на САЩ. Те оказаха силен натиск върху черното злато и то записа най-слабия си ден за последните два месеца.

Котировките на лекия суров петрол, който се търгува на борсата в Ню Йорк, се понижиха с цели 4,5 на сто до цена на затваряне 65,98 долара за барел, предава Market Watch. Това е най-ниската цена на затваряне от 29 юли насам и същевременно най-големия дневен спад от два месеца.

През нощта цената на петрола се стабилизира и тази сутрин на електронната платформа на борсата в Ню Йорк контрактите с доставка през ноември поскъпват с 1 на сто до 66,54 долара за барел.

Спадът от вчера идва след отстъпление на суровината от близо 4 на сто в сряда, което носи на петрола отстъпление от 7,8 на сто от началото на седмицата.

Отстъплението на петрола се дължи основно на поскъпването на американския долар, който тази сутрин се търгува по курс 1,4655 EUR/USD. Натиск върху суровината оказа и ръстът на петролните запаси, обявен от американското енергийно министерство.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент с доставка през ноември поевтиня с 4,7 на сто до 64,82 долара за барел. Тази сутрин суровината наваксва около 1,2 на сто до 65,60 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:56 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още