fallback

Мечките взеха превес в Азия

От основните пазари ръстове бяха постигнати единствено в Япония и Китай

11:06 | 24.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в Азия премина с превес на мечите настроения. Спадовете на индексите бяха водени от представителите на добивната индустрия и финансовия сектор, които последваха пониженията от вчерашната борсова сесия в САЩ.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific все пак успя да напредне с 0,3 на сто до 119,10 пункта тази сутрин, като повишението му се дължи основно на японските компании. Като цяло днес съотношението между поскъпващите и поевтиняващите акции бе 4:5, предава Bloomberg.

Днес на борсата в Япония Nikkei 225 напредна с 1,7 на сто до 10 544,22 пункта. Повишението дойде в първата за настоящата седмица борсова сесия в страната, след като през последните дни японският пазар остана затворен заради почивни дни.

В зелено днес се оцвети и китайският борсов индекс CSI 300, който се повиши с 0,7 на сто.

Останалите водещи пазари от региона обаче останаха на отрицателна територия. Сред лидерите по понижение е хонконгският индекс Hang Seng, който минути преди края на днешната сесия губи 2,5 на сто.

Спад от 1 на сто отчете основният индекс в Южна Корея Kospi, докато в Тайван Taiex се понижи с 0,7 на сто. До момента пък на борсите в Тайланд и Сингапур се наблюдават спадове от по 0,6 на сто за основните индекси SET и Straits Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:53 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още