fallback

Цената на петрола регистрира поредни колебания

Котировките се задържат в близост до 71 долара за барел, след като вчера напреднаха значително заради слабия долар

09:02 | 23.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол регистрира нови колебливи движения през изминалото денонощие. Първоначално, водени от слабия долар, котировките успяха да напреднат силно, но през нощта изгубиха част от спечеленото заради пореден доклад за ръст на запасите в САЩ.

Вчера доларът падна до ново дъно спрямо еврото за 2009 година, преминавайки границата от 1,48 EUR/USD. Това доведе към засилен интерес към инвестициите в суровини и подкрепи цената на петрола, а и на златото.

На борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през октомври приключиха търговията с ръст от 2,6 на сто до 71,55 долара за барел. Вчера беше и последния ден за сключване на сделки с октомврийски фючърси.

Тази сутрин петролните контракти с доставка през ноември отстъпват с 0,2 на сто до 71,63 долара за барел. През нощта цената им се движеше с понижение от около 1 на сто, тъй като инвеститорите останаха обезпокоени от поредните данни за ръст на запасите в САЩ.

Те бяха разпространени от Американския петролен институт и гласят, че запасите от бензин са нараснали с 3,8 млн. барела за последната седмица, предава Bloomberg. Днес пък се очакват официалните данни на правителството за количеството на запасите през изминалата седмица.

На борсата в Лондон днес петролът от сорта брент поевтинява с 0,2 на сто до 70,40 долара за барел, след като вчера напредна с над 2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:50 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още