fallback

Засилването на долара прати петрола под $70 за барел вчера

През нощта обаче зелените пари отстъпиха от позициите си и черното злато навакса част от загубеното

09:08 | 22.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на суровия петрол отбеляза значителен спад по време на вчерашната борсова сесия в САЩ. Котировките се върнаха под нивото от 70 долара за брарел, за което повлия основно поскъпването на американския долар. Той успя да спечели позиции срещу основните валути, след като няколко поредни дни се движеше с понижение.

През нощта ситуацията с обърна и доларът започна да отстъпва. Това, както и новината, че Китай е отбелязал втрория в историята си месец по големина на вноса на петрол през август, подкрепиха черното злато и цената му пое нагоре.

Вчера на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през октомври поевтиняха с над 3,5 на сто и се върнаха под нивото от 70 долара за барел. Тази сутрин октомврийските фючърси, срокът за търговия с които изтича днес, наваксаха около 0,5 на сто до 70,29 долара за барел.

Все по-активно търгуваните ноемврийски фючърси се котират по 70,23 долара за барел тази сутрин.

Американският долар пък отстъпи до 1,4714 EUR/USD, след като вчера двете валути се разменяха по курс 1,4680 EUR/USD. Днес пазарите очакват редовната среща на централната банка на САЩ, но анализаторите не прогнозират някаква промяна в политиката на Фед.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през ноември понижи цената си с 3,7 на сто до 68,69 долара за барел, отбелязвайки най-големия си спад от 31 август насам. Тази сутрин брентът поскъпва с 0,45 на сто до 69 долара за барел.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:09 | 22.09.09 г.
fallback
Още от Свят виж още