fallback

Червената вълна заля и САЩ

Особено активна бе търговията с акциите на AIG, които се движеха с повишение от над 20%

23:10 | 21.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Понеделник донесе загуби на американските индекси. Така червената вълна, която започна от Азия и постепенно заля пазарите в Европа, се пренесе и на щатския пазар.

Днешното отстъпление на индексите в САЩ дойде въпреки данните на Conference Board, които дадоха поредния сигнал за стабилизиране на американската икономика и изход от рецесията. Те бяха свързани с индекса на водещите индикатори, които се повиши за пети пореден месец.

Индексът на сините чипове Dow Jones отстъпи с 0,4 на сто до 9 779 пункта днес. По-широкият борсов индикатор S&P 500 пък се понижи с 0,34 на сто до 1 065 пункта.

На фона на понижаващите се индекси застрахователната компания AIG успя да повиши пазарната си капитализация с над 20 на сто по време на сесията. Повод за това даде новината, че правителството на САЩ може отново да облекчи условията по спасителния кредит, който бе даден на гиганта миналата година.

Единствен от водещите американски индекси днес на положителна територия остана Nasdaq Composite. Той напредна с 0,24 на сто до 2 138 пункта.

Драстичен скок от над 65 на сто постигнаха акциите на Perot Systems, след като стана ясно, че Dell има желание да придобие компанията за около 3,9 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:53 | 21.09.09 г.
fallback
Още от Свят виж още