fallback

Фалираха още две американски банки

Общият брой на банковите фалити тази година достигна 94

10:53 | 19.09.09 г.

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) затвори още две банки, с което общият брой банкови фалити от началото на годината е 94, съобщи АП.

Банките, които ще престанат да съществуват са Irwin Bank FSB с активи на обща стойност 493 млн. долара и депозити в размер на 441 млн. долара и Irwin Union Bank and Trust, която притежава 2,7 млрд. долара активи и 2,1 млрд. долара депозити.

Затварянето на двете финансови институции ще струва на Федералната корпорация за депозитно застраховане 850 млн. долара.

Очакванията са да се увеличат фалитите през следващите няколко години основно поради влошаване качеството на кредитите за недвижими имоти с търговска цел.

Броят на банките, които попадат в т. нар. „проблемен списък” на FDIC се увеличи до 416 към края на юни от 305 към края на март. Това е най-големият брой „проблемни банки” от т. нар. „спестовна и кредитна” криза през юни 1994 година.

В резултат на увеличаващите се фалити средствата, с които FDIC разполага за обезщетения на депозитарите във фалиралите банки намаляха с 20% до 10,4 млрд. долара към края на юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:41 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още