fallback

Бернанке: От техническа гледна точка рецесията приключи

Все пак председателят на Фед е подчертал, че съществува риск пазарът на труда да остане слаб и през 2010 г.

19:20 | 15.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке обяви, че рецесията е приключила, поне на база цифри, предаде MarketWatch.

"От техническа гледна точка рецесията е приключила на този етап", е заявил Бернанке на конференция в Brookings Institution.

Все пак той е подчертал, че съществува риск пазарът на труда да остане слаб и през 2010 г., тъй като растежът на икономиката ще бъде твърде „анемичен“, за да създаде работни места. Бернанке е отбелязал, че мнозина икономисти сега очакват пазарът на труда да се възстанови бавно, но според него това е само прогноза и може да е погрешна.

Бернанке е изразил също така увереността си, че Конгресът ще приключи работата по новите правила за Wall Street, въпреки че много анализатори изразиха съмнение, че Конгресът ще може да се справи с реформата в здравната и финансовата система тази година.

В речта си Бернанке е защитил своите колеги по света, заявявайки, че те са предприели бързо мерки с разразяването на кризата през септември миналата година и са успели да върнат глобалната икономика от ръба на колапса.

През август Бернанке направи почти същото изказване. Той беше преназначен от президента на САЩ Барак Обама за втори четиригодишен мандат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:15 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още